Община Казанлък стартира есенната кампания за безплатно кастриране на животни

Община Казанлък продължава безплатното кастриране на бездомни кучета и котки – това съобщиха от Пресентъра на Общината. Кампанията за безплатно кастриране бе разделена на две акции - пролетна и есенна и е спонсорирана от организацията "Тиехилфе Зюдан-Австрия".

Есенната акция започва от 19.10.2015г. (понеделник) и е с продължителност до 24.10.2015г. (събота) включително. Кастрирането на животните ще бъде в общинския приют за безстопанствени кучета, намиращ се северно от Художествената гимназия.

По време на акцията можете да заповядате в общинския приют между 9:00 и 17:00 часа. Вратите са отворени за всеки, който желае да доведете бездомните животни, за които се грижи пред блока, на улицата или в квартала. Животните се кастрират и се връщат веднага, като освен това се ваксинират и обезпаразитяват външно. Освен че кастрираните животни са по-спокойни, те предотвратяват заселването на други бездомни кучета на тяхната територия. За да могат да бъдат кастрирани е необходимо животните да бъдат на възраст над 8 месеца.

В рамките на кампанията за безплатното кастриране ще бъдат обслужвани само жители на Община Казанлък, като е желателна предварителна заявка.
За повече информация: Д-р Антония Илиева – ст. експерт ВСД при Община Казанлък – тел. 0431/ 98271 и 0887311884.