Официалното запалване на коледната елха в Казанлък ще стане на 13-и декември, непосредствено след празничният парад на казанлъшки деца, който ще започне в 16,30 ч. Публиката ще има възможността да се наслади на песните на младите таланти Мартина Иванова и Яви, съобщава общинският пресцентър.

11-метровото естествено Коледно дърво на централния площад „Севтополис“ е дарение от Диян Галазов. 52 години то е част от живота на неговото семейство. Закупено като малка елхичка в саксия за Новогодишните празници през далечната 1967 г., през 1974 година е засадено в двора на неговия дядо в село Голямо Дряново и така до момента, в който корените на дървото достигат до основите на къщата. Тогава се налага Диян Галазов да се раздели с него, като решава да сподели коледния дух и спомена от детството си със своите съграждани, дарявайки дръвчето.

Тази година с изцяло нови елементи е Коледната светлинна украса по централния булевард на Казанлък и улиците „Генерал Скобелев“ и „Искра“, както и главните улици на двата най-големи квартала „Васил Левски“ и „Изток“. А в парк „Розариум“ ще бъде разположен и празничният кът за деца.