Финансистът Михаил Михайлов от днес заема длъжността заместник кмет в ресор „Икономика, инвестиции и собственост“. това съобщават официално от Пресцентъра на Община Казанлък.
Михаил Михаилов е завършил магистратура по „Финанси“ във Великотърновския икономически университет „Св.Св. Кирил и Методий“, а бакалавърската степен по счетоводство и контрол във Варненския икономически университет..
През годините той е работил в „Общинска банка“ АД, гр. Казанлък като счетоводител, а по-късно и като търговски пълномощник. Последната месторабота на новия заместник кмет на Общината е на позицията регионален застрахователен представител за ЗАД „ОЗК-Застраховане“АД.
В общинска избирателна комисия предстои с гласуване Михаил Михайлов да бъде освободен от длъжността общински съветник, където той бе в комисията по икономика, бюджет и финанси. Мястото му в местния парламент най- вероятно ще бъде заето от Джамал Папарланов, за който това ще е трети мандат като местен старейшина. В ресорите на Михайлов, като зам.-кмет се включват отговорностите за дирекция „Местни приходи“, дирекция “Финанси и бюджет“ и отдел“ Икономика по управление на собствеността“.
За назначаването на Михайлов сайтът zakazanlak.bg писа преди седмица, когато се очакваше във вторник той официално да поеме ресорите си.
Михаил Михайлов е бивш възпитаник на Механотехникума в Казанлък. По ирония на съдбата поема пост с тежко във финансов план наследство, каквото преди време се наложи да "топи" и неговата майка -известната финансистка от екипа на генерал Стефан Дервишев- покойната Райна Пеева. Пеева. Кметският екип, в чийто състав бе и тя трябваше да стопява над 7 млн. лева задължения. Райна Пеева също бе банкер и общински съвети дълги години- от квотата на БСП.