Кметът на община Казанлък Галина Стоянова и членове на нейния екип днес направиха проверка на място по изпълнението на три важни инфраструктурни проекта, финансирани от фондовете на Европейския съюз. Те разговаряха на терен с представители на фирмите – изпълнители за напредъка на дейностите по проектите. За това съобщава общинският пресцентър.

По проекта „Светът на траките“ – туристически комплекс - атракцион започва работата по оформянето на макета на древнотракийския град Севтополис, потопен под водите на язовир „Копринка“. Усилено напредват строително-монтажните дейности по тематичния ресторант, кафене с приемен център, централната сграда на комплекса и петте къщи за гости.

На туристически обект „Оструша“ до дни започват спасителни археологически разкопки на неолитни жилища, които бяха открити миналата година. Те са разположени в близост до тракийската могила. След прекъсването на строително-монтажните дейности през зимата те ще бъдат възстановени за социализацията и реставрацията на културния комплекс.

На място бе инспектирано и изграждането на велоалея и рехабилитация по бул.“Никола Петков“. От втори май т.г. се възстановяват дейностите по булеварда, като се очаква в рамките на месец май да приключат всички строително-монтажни дейности: реконструкция на западното платно на булеварда, с придружаващите тротоарни площи, обособяване на велоалея в източното платно на булеварда, с подновяване на тротоарните площи от същата страна на булеварда. Проектът ще приключи с полагане на пътна маркировка и ограничителни знаци за велоалеята. С нейното изграждане се цели цялостна свързаност на велоалеите край Казанлък – от село Овощник до новоизграждания туристически комплекс „Светът на траките“, разположен в землището на град Шипка.