До края на този месец трябва да приключи работата по изграждането на Културно-информационния атрактивен център, носещ името на тракийския цар Севт III. Центърът се изгражда на мястото на добилата популярност близо 40 годишна "Дупка" в централната градина на Казанлък- "Искра". Със запълването й, и новите съоръжения по нея, в града ще се оформи привлекателна зона за обществени и културни мероприятия под открито небе,с цел се популяризиране и рекламиране на богатата история и забележителностите на Казанлък и района.Намерението на Община казанлък е градът да има един уникален Културно-информационен център под открито небе, в който акцентът са двата символа на града – тракийското наследство и маслодайната роза."Дупката" вече придобива съвсем различна визия. Община Казанлък осъществява проект за изграждане на градски Културно-информационен атрактивен център на открито „Севт III“ (КИАЦО).
Основният замисъл в проекта е създаването на експозиция в центъра на пространството, представляваща макет на Долината на тракийските царе, към която водят стилизирани елементи от артефакти, открити в тракийските гробници и храмове. Акцент ще бъдат и пространствата, засадени с рози.

Мобилна детска площадка, водна стена, сцена и екран под открито небе за кино и концерти, зелени площи, фонтан, кафе-павилион и други интересни елементи, всички поставени под нетрадиционни тенти, ще превърнат това място в атракцион както за казанлъчани, така и гостите на града. Паркови осветителни тела с LED-осветление ще допринесат за уникалността на атмосферата нощем.