Уникални исторически и природни забележителности и вкусна храна – върху това съчетание, което привлича туристите по света, акцентира и Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък. Доказателство за това са новите два кабинета, които гимназията откри в деня на Св. Наум Охридски – интерактивен кабинет по туризъм и модерна учебна кухня.

По думите на директора на училището Антони Илиев, новите учебни помещения са само част от поредицата подобрения, извършени в техникума през последните години и изказа благодарност за подкрепата на Община Казанлък и местния бизнес. Той изтъкна добрите международни изяви на възпитаниците на техникума през последните години в Англия, Испания, Австрия, а през следващата година – и в Испания.

„Професионалната гимназия, която подготвя кадри в сферата на туризма като един от приоритетите в Долината на розите и тракийските царе, е вече в списъка на 4-те иновативни училища в Казанлък, заедно със СУ „Екзарх Антим I“, ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Кулата“, отбелязва Илиев по информация на общинския пресцентър.

Училището представи и новата за Казанлък интерактивна игра за различни туристически обекти, разработена съвместно с Исторически музей „Искра“.

Гости на събитието бяха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, началникът на РУО-Стара Загора Татяна Димитрова, училищни директори, представители на бизнеса и на културни институти в града.