Хора, техника, луга и пясък готови за зимното почистване на Казанлък

За зимното почистване на Казанлък Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ ще има на разположение общо 11 машини и около 110 работници. 70 тона е готовата смес пясък и сол, а до няколко дни се очакват допълнителни 120 тона луга и около 400 тона пясък.

Осигурен е 1,3 тона айсмелт. За ръчно почистване на тротоарните площи са предвидени 80 броя гребла и 40 метални стъргалки. Това стана ясно от заседанието на Общинския щаб за защита при бедствия. Срещата се свика във връзка със Заповед на областния управител на област Стара Загора и в изпълнение на Заповед на кмета на Община Казанлък за предстоящата зима.

При почистването на снега служителите ще следват принципа на организация за достъп до важни институции като болница, пожарна, полиция, Бърза помощ, детски заведения, училища, социални институции и др., след което приоритетно се почистват главните пътни артерии в града и постепенно усилията се насочват към вътрешността на жилищните квартали. Ако е необходимо, от Общинското предприятие ще бъдат направлявани усилия и по населените места.

За трета поредна година Община Казанлък има сключен договор за четвъртокласната пътна мрежа с фирма „Промакс“ ЕООД. Фирмата разполага с 30 машини и повече от 50 човека личен състав. Създадена е организация за проследяване на ситуацията на пътищата чрез 4 контролни групи.

Готовност за организация и взаимодействие имат представители на различни отдели на Общинска администрация, Военните формирования на територията на общината, РУ „Полиция“ - Казанлък, РС ПБЗН - Казанлък, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, „ВиК“ район Казанлък, ТП „ДГС“ Казанлък, ОД „Безопасност на храните“, Дирекция „Социално подпомагане“.