Общо 8 обекта край Казанлък са включени в Индикативната листа за културното и природно наследство на Република България.
Това стана ясно след заседание на работна група към Министерството на културата.Предложението им ще бъде отправено до министъра на културата Вежди Рашидов.
Решението идва след изпратено писмо от кмета на община Казанлък Галина Стоянова до културното министерство, с искане за включване на недвижимите културни ценности от археологическия резерват „Комплекс от тракийски гробници” в Индикативната листа за културното и природно наследство на Република България.
„Решението на работната група към Министерството на културата е още една стъпка, в посока тракийските паметници в Долината на тракийските царе да заемат подобаващо място в културно-историческото ни наследство. От всички искания, отправени към министерството, положително становище са получили само две, като едно от тях е именно това на Община Казанлък. Това е ясен знак, че работим правилно и с упоритост и желание можем да постигнем най-доброто за Казанлък”, заяви кметът на общината Галина Стоянова.