Казанлъшките художници Силвия Коева–Попова и Христина Христова, заедно с още един възпитаник на местната Художествена гимназия – Хюсеин Окан, откриха обща изложба в Пловдив. Експозицията е разположена в Дома на културата „Борис Христов“. Тя вече беше видяна и в галерия „Финес“ в София.

Коева е позната като една от най-талантливите млади художнички от Казанлък, носител е на Наградата за млад автор от Есенния салон в Града на розите. Христина, повечето казанлъчани познават, освен чрез художествените и творби, които тя все по-често показва в общи изложби, и с дизайнерската и работа в местното Фото-студио „Вифор“. Силвия е отлично позната със своята абстрактна живопис в пастелни тонове, не само в Казанлък. Христина показва работи, изчистени до знаковост, предимно с морски сюжети.
Хюсеин Окан е роден на 11.02.1960г. в град Джебел. През 1980г. завършва Художествената гимназия в гр. Казанлък, със специалност – "Скулптура" Дълги години рисува портрети на туристи в Слънчев град, Анталия /Турция/. В творческата му биография са записани още: 2008-ма година – Квадрианале в гр. Стара Загора; 2014-та година – Есенен салон в гр. Казанлък; 2015 година – Съвместна изложба на казанлъшки творци в Галерия за изкуства гр. Казанлък; 2015 -та година – Трета награда в Есенен салон в Галерия за изкуства гр. Казанлък.
Тримата автори, на които пловдивската публика вече се радва, показаха изложбата си и в Казанлък през миналата година. На откриването на сегашната изложба в Града на тепетата, дойдоха много техни приятели и ценители на изкуството им, не само от Пловдив.
На снимката: Силвия Коева, "Нощ и ръжда", масло; Момент от откриването на изложбата на 18-и фувруари, Дом на културата "Борис Христов", Пловдив.