Йордан Симеонов, фоторепортер във в. 24 часа": "Роден съм в София на 13.06.1971 г. Завърших Техникум по полиграфия и фотография, след което бях приет да следвам „Начална училищна педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. От 1996 година работя като фоторепортер в големия по това време вестник „Континент“. Първите си стъпки в професията направих преди това, като студент на страниците на „Аз-Буки“. По късно следвах и Художествена фотография в НАТФИЗ. Щатен фоторепортер на вестник „24 часа“ съм от 1999 г. По време на работата ми в Пресгрупата имах възможността да премина през тригодишен курс по фотожурналистика на фондация „World Press Photo“.

В тази професия останах благодарение на Шаварш Артин, който беше забележителен фотограф и човек. Моята първата изложба бе съвместно с него през 1997 г. Участвал съм в много други изложби, като миналата година направих своя първа самостоятелна в галерията на „Клуб на фоторепортера“.п Печелил съм първи награди на конкурси на Олимпус, Виваком, Прокредит Банк. Имам многобройни публикации в медии – Холандия, Швеция, Великобритания, Полша, Германия и др.

Член съм на Съюза на българските журналисти."

Изложбата "Портрет на София" с автор Йордан Симеонов се открива на 11 юни от 18.00 часа в Музея на фотографията в Казанлък.

Авторът