От днес до 11 септември Община Казанлък участва в Първото изложение „Празници, обичаи, традиции и туризъм“. То се провежда в София, в хотел "Маринела" и е под патронажа на Министерството на туризма. Форумът започва в 13 часа и ще се открие от ресорния министър Николина Ангелкова. Организатор на форума е „Бранд медия Българи“. На изложението ще се представят 30 български общини, като всяка една от тях на специални щандове щепокаже характерното и интересното за своята история и развитие. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с различни традиции и обичаи, характерни за отделните региони на България.

Община Казанлък ще се представи с рекламни материали на местни розопроизводители: „Томи Шоу Козметикс“, „Зорница Къмпани“, Розоварна „Лема“ и Роза „Дамасцена“.

Щандът на Община Казанлък ще бъде аранжиран като розова градина с автентични предмети, характерни за розобера. Участие ш щанда на общината ще вземе и ИМ „Искра“.

Утре - 10-ти септември, общините ще се представят с изяви на групи за автентичен български фолклор, а след официалното откриване на Столична Община, Казанлък първи ще представи „Долината на розите и траките“, с участието на ансамбъл „Арсенал“ и Школа за оцеляване „Багатур“.
На 11-ти септември 2015 г. е церемонията по връчване на годишните награди на най-успешните кметове, организирана за поредна година от Портала на българските общини. На единствената по рода си церемония в България, ще присъства и кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.