В Мултимедийната си зала ИМ „ Искра“ показва експонати от две частни колекции дарени на музея.
Едната колекция е дарение от Теодор Попов, казанлъчанин, който се установява в САЩ през 50-те години на 20 век. Колекцията е принадлежала на бившата му съпруга проф. Анна Рошковска и представя накити и нейни книги. Тя е събирана в годините на историческите търсения на проф. Рошковска. В изложбата в казанлъшкия музей са представени женски накити от 18 и 19 век, основно за глава, и лични бижута на Рошковска. „ Като дама е имала афинитет към естествените камъни, така че всички нейни бижута са перли и полускъпоценни камъни“, поясни уредникът в казанлъшкия музей Венелина Илиева.В музея са представени и част от книгите, които проф. Рошковска е написала.“ Основно нейните интереси са в сферата на културните влияния между Европа и Балканите, занимава се с евреите“, коментира Илиева. Проф. Рошковска умира през 2010 година и колекцията и се озовава в Теодор Попов. През 2014 година тя е показана в българското посолство в Ню Йорк. След това Попов решава да я дари. Чрез пианистката Павлина Доковска, която преди години направи майсторски клас в ИМ „ Искра“ и арх. Стефан Стайнов, колекцията попада в ИМ „ Искра“.
Част от тази колекция - две нагръдни икони с емайл от колекцията на проф. Рошковска ще бъдат включени в пътуващата изложба на казанлъшкия „ Нещо от Бога, нещо Човешко „, която представя църковна утвар.
Другата колекция, експонирана в музея е дарение на Лилия Димитрова и представлява сбор от кукли, които тя е използвала като реквизит в своята самодейна читалищна дейност.