Заловиха 14 годишен обирджия

Полицията в Казанлък е успяла да залови извършителя на нападение и обир над 18 годишно момиче от града, извършен на 26 юни, в близост до кръстовището на ул.”Петьо Ганин” и ул.”Старозагорска”. От девойката тогава са отнето портмоне, със секретни ключове, лична карта и сумата от 12лв.

От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието – 14-годишен младеж от гр.Казанлък. Установено е също, че момчето е извършител на още две престъпления (взломна кражба от магазин и унищожаване/повреждане на вратата на друг търговски обект), едно от които в съучастие с 16-годишен младеж от гр.Казанлък. Двамата са задържани за срок до 24 часа и са привлечени като обвиняеми по образуваните в РУ – Казанлък досъдебни производства.

След близо 3 месечна работа полицейските служители от града са установили и извършителя на друго деяние, станало на 8 април тази година- спукани четири автомобилни гуми на л.а.”Ауди А3”, паркиран на паркинг, западно от ул.”Искра” в гр.Казанлък. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 41-годишния К.А. от гр.Казанлък. Същият е привлечен като обвиняем по образуваното в РУ – Казанлък досъдебно производство по чл.216, ал.1 от НК.