В Казанлък 40-годишен държал партньорката си заключена

Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем М.С., на 40 г., за това, че от началото на месец август 2022 г. до 05.09.2022 г. в гр. Казанлък противозаконно е лишил от свобода 32-годишна жена. Деянието е извършено в условията на домашно насилие, по начин, мъчителен и опасен за здравето на пострадалата, и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия. Престъплението е квалифицирано по Наказателния кодекс, съобщава Апелативна прокуратура - Пловдив.

М.С. живеел на съпружески начала с пострадалата жена и имали четири деца. На 05.09.2022 г. бащата на пострадалата съобщил на тел.112, че не е виждал дъщеря си вече месец и половина и има съмнения, че М.С. я държал заключена в дома им.

Явилите се на място полицейски служители установили, че жилището е затворено, но от него се чувало шум. Със съдействието на екип на "Пожарна безопасност и защита на населението" отворили вратата и открили пострадалата и едно от децата й. Жената била с травми. Приведена е в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.
Установено е, че М.С. е извършвал и преди насилие спрямо жена си. Поради тази причина са му налагани от съда ограничителни мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Обвиняемият М.С. е задържан за скок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура–Стара Загора, да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.