По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден 30-годишният С.В. Той е признат за виновен за това, че в периода от 24 февруари, до 28 март, миналата година, в Казанлък, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, четири пъти е отнел чужди движими вещи без съгласието на собствениците с намерение противозаконно да ги присвои. В споменатия период той е проникнал в лекарски кабинет, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, и чрез използване на технически средства. Мъжът е признат за виновен и за това, че в периода от 24 февруари, до 6 март 2023 г. в Казанлък, в условията на продължавано престъпление на три пъти е повредил противозаконно чужди движими вещи – три автомобила, отнел е различни вещи от тях, и причинил щета на собствениците.
От лекарски кабинет е отнел компютър, стационарен телефон и други вещи. Общата сума на причинените вреди на собствениците е 2400 лева.
Районен съд-Казанлък е наложил на С.В. общо наказание от 6 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като подсъдимият е признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.
Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.
С.В. е осъждан за незаконно държане на наркотични вещества и за кражби. Настоящото престъпление е извършено в условията на опасен рецидив. Последното наказание от 2 години лишаване от свобода подсъдимият е изтърпял през 2022 г.