Пият и карат, крадат и бягат

21 годишен младеж от град Шипка се размина като по чудо без наранявания, след като катастрофира рано сутринта по пътя към Шипка. Причината - висока скорост и алкохол.

Вследствие на това водачът губи контрол и управляваното от него БМВ излиза в ляво по посока на движението си, извън пътя и се блъска в средната стоманена предпазна ограда, завърта се по диагонал и излиза в дясно извън пътното платно. Нанесени са сериозни материални щети по автомобила. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел 1,23 промила в издишания въздух.

Издаден му е талон за медицинско изследване, който младежът е отказал да подпише и получи.

Съставен му е акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Образувано е наказателно производство.

През изминалото денонощие са регистрирани и две сериозни кражби в Мъглиж.

Близо 200 лева на монети са задигнати от неизвестен засега извършител от кафе-автомат в Мъглиж. Сигналът за това е подаден от 49 годишен жител на града. Кражбата е станала след взломяване на предния панел на кафе -автомата.

При друга кражба, отново в Мъглиж, след разбиване на стъкло на фирмен лек автомобил "Мерцедес-190", са задигнати 80 лева.И за двете кражби са образувани досъдебни производства.