След подаден сигнал,служители на ДЛС "Мазалат" с. Долно Съхране, установяват, че в местността "Аланджик", намираща се в землището на с.Скобелево са изсечени незаконно 2,5 куб. Дърва. След разследване от тяхна страна нарушителите са разкрити и заловени. Това са А.О. на 23 години от с. Горно Сахране и А. Ч., на 41 години от с.Скобелево. По случая е образувано досъдебно производство.

Освен това в РУ – Казанлък на 23 юли е подадена жалба от 12 годишно момиче за откраднат мобилен телефон и кражба на дамска чантаот неизвестен извършител. Времето на кражбата е било между 14:30 и 15:00ч. на 18 юли в автобус пътуващ от гр. Казанлък към гр. Шипка. За случая е образувано досъдебно производство.

След личен обиск на 22 годишен младеж с инициалите Н.Т, е открита около 0,17 гр. суха зелена тревиста маса, която след направния полеви наткотест реагирала като марихуана. Обискът е направен около 17:50 на бул. „Освобождение“ в гр. Казанлък, южно от парк „Северен“ познат още като парк „Колодрума“. Образувано е бързо производство.