От 3 до 9 октомври на територията на област Стара Загора, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, са проверени 2759 МПС и 4934 лица. Съставени са 855 фиша и 191 акта за установени административни нарушения.
Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо 7 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 6 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, един - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози е установен да шофира един водач. Двама шофьори са отказали да бъдат проверени с техническо средство за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 9 неправоспособни водачи на автомобили.
На 10 октомври екип на сектор Пътна полиция, на главен път I-5 на, км.216+800, сприра за проверка бек автомобил "Рено", управляван от 49-годишен мъж, който няма документи за да управлява МПС. Той е бил в едногодишния срок от наказването си по административен ред - за управление на моторно превозно средство, без съответното свидетелство. Образувано е бързо производство по чл.343в, ал.2 от НК.