Казанлъшките полицаи заловиха четирима крадци Служители на Районното управление на МВР в Казанлък разкриха извършителите на три дръзки кражби в града, в последните дни на август.
Полицаите са задържали 22-годишен мъж и 26-годишна жена, които на 30 август са отмъкнали 10 000 лева от апартамент в града. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК. 22-годишният извършител е задържан за срок до 24 часа.
На същата дата в Районното управление е постъпил сигнал, че предният ден (29 август), около 10 часа е извършена кражба на инвалидна количка от ДКЦ „Поликлиника-Казанлък“, като посегателството е било заснето от охранителните камери в медицинския център. След бързи оперативно-издирвателни действия е установен извършителят – 52-годишен мъж, стар познайник на полицията. Той е задържан за 24-часа.
Криминалисти са разкрили и противозаконно деяние, извършено от 13-годишно момче, което е задигнало 1630 лева от лек автомобил „Фиат“, паркиран в града. По случая е започнато досъдебно производство по чл.194 от НК.