Казанлъчанин влезе в затвора за шофиране в нетрезво състояние По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък, е осъден шофьор на 2 години затвор за управление на автомобил след употреба на алкохол и наркотици, съобщи Пресцентърът на Апелативна прокуратура – Пловдив. Присъдата е влязла в законна сила и не подлежи на протест и обжалване.

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Казанлък, е осъден 34-годишният Н.С. за това, че на 27 февруари 2020 г., в Казанлък, на бул. „Никола Петков“, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Опел Корса“, с концентрация на алкохол в кръвта 1,46 на хиляда и след употреба на наркотични вещества - метаамфетамин и метадон. И двете нарушения са установени по надлежния ред с технически средства. Водачът е навлязъл в насрещното движение и е предизвикал пътен инцидент по булеварда.

Районен съд – Казанлък, му е наложил наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 500 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години.

Н.С. е бил осъждан преди това деяние за незаконно държане на наркотични вещества.