От Петковден до неделя празнуват три села в общината

От Петковден - 14 октомври, който тази година е в сряда, до неделя, 18-и, празненства ще има в три населени места в община Казанлък.

Първи започват в Бузовград още в Деня на Света Петка, следват събития на 16, 17 и 18 октомври. Програмата е публикувана във Фейсбук страницата на Кметството и показва богатство и разнообразие от събития – кино на открито, дискотанци, фолклорна програма, дори театрална постановка по Чудомирови разкази от деца самодейци. Най-вкусната част е конкурсът за най-красива питка, която ще събере сръчните жителки на Бузовград в приятелска надпревара.

От петък, 16 октомври, започват тържествата и в едно от най-големите казанлъшки села – Енина. 20 години чества Часовниковата кула, която се превърна в една от емблемите на селището. Кметството ще изненада енинци и техните гости с много интересни и разнообразни инициативи като един филм от 1928 година, концерти, празнична заря. В съботния ден ще бъдат официално открити напълно ремонтираната и обновена Здравна служба и новата детска площадка. Курбан за здраве на жителите на Енина, музика и хора ще радват и веселят хората, дошли на празника. Пълната програма по дни и часове също е публикувана във Фейсбук страницата на Кметство Енина.

И в Черганово ще честват своя патрон – Света Петка. На 17 октомври вечерта ще се извие празнично хоро, ще има и празничен концерт, който ще приповдигне настроението на малки, големи и по-големи.