Здравейте, поздрави за новия сайт!
Реших да се възползвам от новата ви рубрика, за да лансирам моя стара идея, на която досега никой не обърна внмание. Тя не е уникална, има я вече в няколко български града, но не виждам какво пречи и ние да си направим такова нещо.
Преди няколко седмици четох за идея на главния архитект на Община Казанлък, да се изпише на латиница на площад „Севтополис“ името на града. Няма да коментирам колко удачно би било това, макар нещо подобно тези дни да видях на снимки от Пловдив и Варна, но считам, че идеята ми не е никак лоша.
Предлагам Общината в Казанлък, съвместно с различни организации, политически партии и отделни граждани или фирми, ако искат, да издигнем два големи пилона с големи знамена- българското и на града ни.

Мотивите ми за това са няколко:
Първо: „Тюлбето“ се посещава от много туристи- наши и чужди, а това би било прекрасен начин да заявим още веднъж себе си.
Второ: знамената винаги възпитават. На отношение към държавата, на почит към символите, на грижа, влияят и на самочувствието, а и не изглеждат никак зле.
И трето: на „Тюлбето“ ходят и много граждани на Казанлък и общината, деца, младежи, а това е още един добър начин да се сплотим.
Убеден съм, че пилоните и знамената не струват кой знае колко пари и дори се учудвам, че досега всевъзможни Атакисти и други партийци разни, не се възползваха от такова нещо.

През септември има куп поводи и празници, в които можем да сбъднем идеята ми: Денят на независимостта, Денят ан Съединението, Денят на българската община също би могъл да е повод през октомври.
Имате подкрепата ми, ако приемете идеята ми!
С уважение:
Георги Стаменов, град Казанлък