Кандидатите за общински съветници от Местна коалиция "Експерти за Казанлък" разпространиха Апел към останалите участници в предстоящите избори за местни органи на властта, които ще се проведат на 25 октомври.

Апелът е за честни изори и отговорен диалог за бъдещия Общински съвет и бе подписан най- напред от председателя на групата "Експерти за Казанлък" Николай Ибушев.

В Апела се казва:


Ние, долуподписаните кандидати за кмет и общински съветници от партии и местни коалиции, и независими кандидати, издигнати от инициативни комитети, участници в Местни избори на община Казанлък 2015, се обръщаме към всички граждани на общината с Апел, на 25 октомври да не допуснем опорочаване на резултата на изборите за нов Общински съвет и кмет на община Казанлък. Призоваваме гражданите да бъдат безкомпромисни и нетърпими спрямо купувачите на гласове!

От своя страна, ние, долуподписаните партии, местни коалиции и независими кандидати, поемаме ангажимент да осигурим на жителите на община Казанлък честна предизборна кампания и възможност на всеки избирател сам да определи за кои кандидати да гласува. Убедени сме, че заедно можем да се противопоставим на опитите да бъде компрометиран и опорочен изборния процес. Убедени сме, че ние – гражданите на община Казанлък, можем заедно да сложим край на порочните практики за покупка и продажба на гласове.
Като гарантираме, че ще осигурим честна предизборна кампания, декларираме пред казанлъшката общественост и че ще пренесем открития диалог в бъдещия Общински съвет (2015-2019). Там ще водим съзидателен диалог в името на просперитета на населените места от общината и ще действаме прагматично, а не водени от партийни и лични интереси.


Апелът вече е подписан и подкрепен от:

Николай Ибушев- за МК "Експерти за Казанлък"

Галина Стоянова - кандидат за кмет на община Казанлък и водач на листата на партия ГЕРБ за общински съветнициИван Лапчев- Реформаторски блок, кандидат за общински съветник

Стефан Манчоров- независим кандидат за кмет на Община Казанлък

Галин Георгиев- партия България без цензура, кандидат за общински съветник

Поканата да се пръсъединят към Апела за честни избори остава и към:

АБВ и Мария Славова

АТАКА и Драгомил Иванов

БДЦ

БСП – Лява България и Николай Терзиев

Българска социалдемократическа партия

Българска Социалдемокрация

Българска Радикална Левица и Ненко Ненков

Зелена Партия

ПП Движение 21

Движение Демократично Действие

Движение за Радикална Промяна „Българска Пролет” и Христо Иванов.

ДПС

Единство за Обществена Справедливост и Стойчо Чичеков

Народен Съюз

Национален Фронт за Спасение на България

МК „Никой не харесвам” и Минчо Ковачев

„Патриотите” – ВМРО, Нова Алтернатива и Радион Попов

Солидарност – Щит

Социалдемократическа Партия