Казанлъшки ученици от клуб „Млад доброволец“ към Природо-математическата гимназия в града, започнаха кампания за набиране на книги за старческите домове в района. Кампанията им се нарича „Дари книга за баба и дядо" и се реализира в рамките на проект към клуба, наречен "Гласът на децата".
Идеята за кампанията възниква спонтанно, след поредица срещи на учениците в старческите домове в града, съобщи Невена Трифонова от партньорската организация „ Бъдеще за децата“, протегнала ръка на ученическата инициатива.
Амбицията на казанлъшките млади математици е да подарят хубава библиотека с ценни книги на възрастните хора от най- многолюдния старчески дом в Казанлък. За желаещите дарители няма ограничения в избора и вида на литературата, която могат да подарят, уточняват организаторитена на кампанията.

Желаещите да станат съпричастни на каузата, могат да се свържат с членове на клуба или с организацията - партньор на телефонител: 0431628666, 0876766020 или на адрес: гр.. Казанлък, ул. „Войнишка” 25 /бившата Община №2/.


Три са старческите домове в Казанлък, с 236 възрастни домуващи хора към момента в тях.В нито един от тях до момента няма библиотека или читалня.