Социални институти и неправителствени организации от Казанлък се обединяват благотворително в полза на Диан Костов

Социални институти и неправителствени организации от Казанлък организират поредица от благотворителни събития в полза на 28-годишния Диан Костов от Казанлък, който се нуждае от подмяна на тазобедрените стави. Те ще вземат участие тази година със свои изделия в традиционния благотворителен коледен базар на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания. Базарът ще се състои на 5 декември от 11 до 17ч. в Клуба на пътешественика в София. Със свои изделия в базара ще участват Сдружение „ Бъдеще за децата“ и Дневните центрове за деца и възрастни хора с увреждания в Казанлък. Хиляда жерава и други изработени от децата и младежите в дневните центрове сувенири ще бъдат предоставени на организацията в София. Всички събрани средства от базара ще отидат за операцията на Диан, която е насрочена за месец януари 2016 година. За това са необходими 24 хил. лева.
Младежкият общински съвет в Казанлък организира благотворителен концерт за набиране на средства за кампанията на Диан, който ще се състои на 18 ноември от 18 ч. в Младежки дом в Казанлък.
Иван Вандов – фотограф, бивш съученик на Диан, записва часове за благотворителна фотосесия в Казанлък на 12 ноември. Събраните средства той желае да дари на своя връстник.