На 25 август е официалното откриване на тазгодишните Празници в Долината на тракийските царе, което започва до Тракийската гробница в парк „Тюлбе“ в Казанлък, информират от общината.
По време на откриването ще бъде връчена наградата на името на траколога професор Александър Фол за изключителен принос в изучаването на бита и културата на древните траки. В програмата е включен и спектакъл с възстановки на древнотракийски мистични ритуали. До Тракийската гробница ценителите на виното ще имат възможност да посетят изложение със селекция на вина от лауреатите от Националния винен конкурс "Златен киликс", посочват от общинския пресцентър.
Това е 18-ото издание на Празниците в Долината на тракийските царе, за което Община Казанлък подготвя разнообразна програма от събития. Ежегодно празниците обединяват традиционни и съвременни форми на различни видове изкуства – музика, изобразително и театрално изкуство, фотография и нови технологии, а стремежът на местната администрация е по разнообразен и съвременен начин да се популяризира богатото културно наследство на древните траки.

Вижте цялата програма на празниците на линка: https://www.kazanlak.bg/cat-736.html