Две подписки инициираха млади хора от Казанлък, обединени в няколко НПО-та и Пространството за култура и изкуство "Вихъръ", съобщи Антон Гудов, представител на инициаторите.

Подписките са за ремонт на съществуващите и изграждането на нови велоалеи.

Обект на двете подписки са ремонт на стария път гр. Казанлък - с. Копринка - яз. Копринка и изграждане на велоалея, както и ремонтиране на велоалеята. Казанлък - Розово и доизграждане на такава към Овощник.


Подкрепа за исканията може да се дава както на различни места в Казанлък и населените места в общината, така и през интернет. До момента двете подписки са подкрепени от над 1300 души, а крайният срок за набирането им 12 декември. По думите на инициаторите, след това подписките ще бъдат депозирани в Община Казанлък- на вниманието на кмета, в канцеларията на Общинския съвет и пред министъра на спорта Красен Кралев.

Междувременно от Община Казанлък разпространиха текст от който става ясно, че "в Общия устройствен план на община Казанлък, приет от Общинския съвет преди една година са заложени множество велосипедни алеи, които да свържат населените места и да дадат възможност за алтернативен транспорт", както и че " в Бюджет 2019 г. се предвижда преасфалтиране на участъци от съществуващите велоалеи Казанлък – Овощник и Казанлък Бузовград.".

Ремонтът на велоалеята към град Крън и продължението й е заложено в проекта ,„Светът на траките", става ясно още от позицията на Общината.

През тази година е заложено финансиране за изработка на проект за рехабилитация на пътя Казанлък – язовир „Копринка“, включително и изграждане на нова велоалея, пишат още от Общината.

От "Вихъръ" са категорични, че ще следят внимателно дадените уверения от Общината, както и че ще публикуват и коментари на участници в онлайн петиицята с искане за повече велоалеи и ремонт на съществуващите на територията на община Казанлък.

Повече за подписката и местата в Казанлък и района, където може да се подкрепи, вижте тук:


https://www.facebook.com/Vihar.kz/photos/pcb.2233824476880202/2233900863539230/?type=3&theater