И в Казанлък ще събират капачки за кауза. Кампанията е под името „Капачки за Казанлък“ и е инициирана от НПО "Взаимопомощ", с подкрепата на медии и други организаци, както и от Регионална инспекция по околната среда и водите-Стара Загора.

Целта на кампанията е да се съберат 1100 кг. пластмасови капачки, които в последствие да се предадат за рециклиране. Със средствата, получени от рециклирането ще се подкрепят различни каузи в Казанлък. Каузите ще се обявяват предварително и с гласуване от гражданите ще се определя коя кауза да получи набраната сума. При повторното набиране на друга сума, ще се подкрепя следваща кауза.

Капачките трябва да бъдат събирани в ПВЦ бутилки от 10 или 11 литра за поставяне на капачките със стикер на кампанията.

Организаторите се надяват кампанията "Капачки за Казанлък" да срещне подкрепа и сред училища, детски градини, заведения-кафета, ресторанти, магазини, както и държавни институции от Старозагорска област.
Всеки, който иска да подкрепи идеята Казанлък, може да помогне като стане и своеобразен "сборен пункт" за капачките.
За връзка с организаторите може да се ползва е-майл: capsforkazanlak@gmail.com.
Организираните към момента пунктове, в които ще може да се оставят събраните капачки може да се видят тук:


За рециклиране се приемат капачки от:пластмасови капачки от минерални води, кремове за ръце, омекотители и течни прахове за пране; буркани за кафе; оцет и олио; кислородна вода и спирт; безалкохолни напитки, натурални сокове; бира и други видове пластмасови капачки.