Община Казанлък е готова с програмата за тазгодишния Празник на розата в Казанлък. Тя започва с избора на Царица Роза 2024 година - 56-то издание, което ще се проведе в ДК „Арсенал“ на 17 май.
На 19 май в Черганово, на 25 май в Кънчево, на 26 май в Розово и на 1 юни в Ясеново, казанлъчани и гостите на града могат да видят ритуала „Розобер“. На същите дати този ритуал ще бъде показан и в Етнографски комплекс „Кулата“ и в Музея на Розата.
На 26 май е „Улица на занаятите“.
На 31 май (петък) от 20:30 часа на площад Севтополис ще се проведе официалното откриване на Празника на Розата 2024 година и коронясване на Царица Роза 2024 година, като емоциите ще бъдат допълнени от Международен фолклорен фестивал.
На 1 юни ни посреща „Rose wine expo“ XIII издание – търговско изложение и „Златен киликс“ – национален конкурс за вино розе. В този ден, от 17 часа в парк Розариум ще се проведе „Хлябът на българина“ – изложба с конкурсен характер на български хляб и традиционни ястия.
На 2 юни (неделя), от 10 часа, традиционно ще се проведе ритуалът „Розобер“ край Казанлък. От 12 часа в центъра на града ще премине традиционното Празничното дефиле.
„Rose wine expo“ XIII издание – търговско изложение отново ще ни очаква след това.
От 20 часа на площад „Севтополис“ е официално закриване на Празник на розата 2024.