10 са кандидатите за кмет на община Казанлък, регистрирали се за участие в местния вот през октомври, съобщиха от ОИК Казанлък. Осем от кандидатите са мъже и две жени- досегашният кмет на община Казанлък Галина Стоянова, кандидат за втори мандат на общината и Мария Славова – кандидат за кмет на община Казанлък от АБВ. Най- младият кандидат за общински кмет е на 31 години, най- възрастният на 79 – това е издигнатият от коалиция Българска радикална левица Ненко Ненков, роден през 1936 година. От десет кандидати 9 са издигнати от политически сили и коалиции и един от Инициативен комитет. Това е банкерът Стефан Манчоров. Свои кандидати за кметове в община Казанлък издигат и две местни коалиции: ВМРО- Нова алтернатива, в лицето на полковникът от резерва Радион Попов, както и коалицията „Никой не харесвам“, създадена от две партии – на Зелените и Политически клуб „Екогласност“- в лицето на Минчо Ковачев. БСП – Лява България издига за общински кмет Николай Терзиев, досегашен мет на село Шейново. Към креслото за кмет на община Казанлък апетити имат и от партия Атака, издигнала като кандидат за мястото лидера си Драгомил Иванов.
Демократичната радикална паритя „Българска пролет“ също има кандидат за общински кмет- Христо Иванов. За кмет на община Казанлък е издигната кандидатурата и на Стойчо Чичеков, който участва в този формат на поредни местни избори. Чичеков е издигнат за кмет от местна коалиция „Единство за обществена справедливост“.
22 са партиите и коалициите, регистрирали свои листи с кандидати за общински съветници в ОИК. С най- много кандидати за кметове в населените места от община Казанлък 16 + 1 издигнат безпартиен и подкрепени двама досегашни, е партия ГЕРБ. След нея, с 12 кандидати за кметове на населени места е БСП- лява България. Партията на Николай Бареков – „България без цензура“ издига кандидати за кметове на 4 населени места, в толкова ще се бори за поста и Българския демократичен център, както и ДПС. Националинят фронт за спасение на България издига сови кандидати в 3 населени места, толкова има и Реформаторския блок, както и местната коалиция „ВМРО –Нова алтернатива“ и местната коалиция „Единство за обществена справедливост“. НДПС издигат кмет в едно населено място, също като партия АБВ и Зелената партия.
Населеното място, извън Казанлък, в което има най- много регистрирани кандидати за кметове е град Крън. Там кандидати за това са 7. На предишните местни избори кандидатите за кмет на град Крън са били 11