Здравейте, поздравления за новия сайт.
Изглежда свежо и с желание да е различен. Ще се радвам, ако спазите и мотото си, да е „домът на обективната журналистика”. Особено бих бил щастлив, ако това, което пишем тук, се чете и от тези, от които зависи.
В този смисъл, ви предлагам на вашето внимание за по-обстойно изследване по темата на вниманието на местната власт следният казус:
От 20 години една огромна сграда стои заключена и на практика безстопанствена, въпреки, че доколкото знам, тя е във владение на ПГ „Иван Хаджиенов”. Става дума за общежитието към някогашния Механотехникум.
Според мен с малко усилия и много дипломация, местната власт може да поиска прехвърляне на собствеността на общежитието от Механотехникума, респективно Министерство на образованието към Общината и да го превърне в дузина общински жилища. Според мен инвестицията, ако се направи в близките година –две няма да е кой знае колко, а по този начин ще се решат няколко проблема: продължаващо рушене на една иначе доста функционална сграда и второ: решаване на проблема за общинските жилища поне за 30 семейства, че и повече. Отделно от това има прекрасен двор, който спокойно, с повече съпричастност може да се превърне в прекрасно място за игра на децата ни. Живея наблизо и всеки ден минавам край тази язва, в каквото се е превърнало сега това общежитие.
Бих се радвал, ако местната власт чуе предложението ми и му обърне сериозно внимание.
Готов съм да посреднича и помагам за каузата, с каквото мога.

С уважение: Георги Стефанов