Чудомир влиза в българските училища


13 разказа на Димитър Чорбаджийски – Чудомир, влизат в българските училища. Инициативата учениците да четат произведения на уникалния български писател, творил в Казанлък, е включена в тазгодишното, 24-о, издание на Чудомировите празници. „Национално ученическо четене на Чудомирови разкази “ е организирана от Фондация „Чудомир“ и ЛХМ „Чудомир“ под егидата на Обществения посредник.


Инициативата е съгласувана с министерството на образованието и науката и писма до 28-те регионални управления на образванието у нас са изпратени с цел включване на деца от цяла България в четенето, което ще се осъществи в периода от 20 до 24 март 2017 година.


До 27 март 2017 г., на e-mail: fondacia_chudomir@abv.bg всяко училище, включило се в проявата, ще изпраща обобщена информация за това колко ученици от колко класа и кои разкази са прочели. Най-ентусиазираните могат да правят клипове и снимки от събитието, както и кратки послания, които да приложат към информацията.


Разказите са „Лъжлив Съби”, „Соломонов съд”, „Пунтовете”, „Курорт”, „Провинциалистки”, „Организация”, „Търговец”, „Критик”, „Не съм от тях”, „Дядо Видьо”, „Майка”, „Предметно обучение”, „Хирургия”.


На 31 март 2017 г. ще бъдат официално обявени имената на отличените и наградените.