В „Арсенал“ откриха 3 нови цеха

Три изцяло нови цеха, създадени като разширения на сега съществуващи производства се откриха днес на територията на „Арсенал“- площадка на Завод 4- Мъглиж.
Две от новите сгради са създадени на мястотo на съществуващи стари сгради, изцяло реновирани и модерно оборудвани, а третата е изграден изцяло нов цех.
Инвестицията, обновлението и разширението на производствената база на територията на Мъглиж в последните две години са без аналог от създаването на площадката тук през последните 49 години, подчерта при откриването на новите бази и производства изпълнителният директор на „Арсенал“ Николай Ибушев.През последните три години инвестициите на територията на Завода в Мъглиж са огромни, непознати от неговото създаване през 1968 година и на практика са довели до четирикратно увеличение на работещите в него само за последните 3 години, каза още Николай Ибушев.
Той и кметът на Община Казанлък Галина Стоянова прерязаха днес лентите на трите нови цеха: цех 110- за производство на механични детайли, изцяло нов пресови цех- 170 и изцяло новоизградения снарежателен цех 140.
В новите производства заетите на двусменен режим са близо 300 човека.
Откритите днес нови помещения са оборудвани с нови машини, изградени са по всички най- съвременни правила за безопасни условия на работа и пожарна безопасност, разполагат и с нови вентилационни системи.
Откриването на новите придобивки бе уважено от целия ръководен екип на „Арсенал“ –Казанлък, общинското ръководство на града, началникът на РУ –Полиция - Стойчо Крачолов, представители на служба КОС, както и лидерите на двата синдиката в „Арсенал“- КНСБ и КТ „Подкрепа“- Атанас Бозов и Любомир Лалев. На церемонията бе ръководството на Завод 4 –Мъглиж и Христо Ибушев- изпълнителен директор на „Арсенал 2000“.
Безаварийна работа, да е хаирлия, здраве и хубави предстоящи празници, пожела на работещите в новите цехове изпълнителинят директор на „Арсенал“ Николай Ибушев.
Той обеща на работещите на територията на Завода в Мъглиж, след приключването на всички дейности по изграждането на нови цехове и складове на площадката, да бъде благоустроена останалата инфраструктура на Завода 4, така, че „той да стане по- хубав от „Розариума“.
„Вие сте вече една голяма армия, вярвайте, че грижата за вас е от изключително голямо внимание от страна на г-н Ибушев и на цялото ръководство на фирмата“, каза в обръщението си към работещите в новите цехове кметът на община Казанлък Галина Стоянова.
Тя подчерта, че градът и регионът трябва да са горди със съществуването на такава голяма фирма от ранга на „Арсенал“, и спокойствието което тя осигурява на града, тъй като икономиката се движи от заводи като „Арсенал“.
По думите на кмета на Казанлък, ако има място в България, където работодател да заслужава да бъде награден от държавата, то това е вашият работодател, с тези думи се обърна към присъстващите на откриването арсеналци Галина Стоянова. Тя изрази надежда един ден държавата да оцени направеното от „Арсенал“.Кметът на община Казанлък покани арсеналци да уважат с присъствието си посрещането на Благодатния огън от Йерусалим, който ще стъпи на българска земя най- напред на площад „Севтополис“ в Казанлък, донесен от Старозагорския митрополит Киприян. Церемонията по посрещането на Благодатния огън ще е в събота, 15 април от 22 часа.

Още за новооткритите цехове, четете в бр.156 на в. „Трибуна Арсенал“