Колеж по енергетика, електроника и машиностроене ще бъде открит в Казанлък. Предложението за това е гласувано на Академичен съвет на Техническия университет в София, съобщават от Пресцентъра на община Казанлък, позовавайки се на информация на ректора на ТУ-София дтн инж. Георги Михов. Казанлъшкият колеж ще бъде филиал на Колежа по енергетика и електроника към Техническия университет в София.
За филиала в Казанлък са предвидени 25 колежани в специалност „Технология на машиностроенето“. В нея обучаващите се ще получават степен „професионален бакалавър“, а периодът на обучение ще бъде три години, или 6 семестъра. Плановете са казанлъшкият филиал да заработи още от началото на следващата учебна година.

Преди десет дни на среща в Казанлък представители на Академичния съвет на ТУ-София, заедно с общинското ръководство се срещнаха с представители на казанлъшките работодатели. На срещата университетската управа запозна местния бизнес с конктретните учебни програми, съобразени с потребноста на местната икономика.Вече ев хода ипроцедура за избор на подходяща сграда, която да приюти бъдещите колежани. Според запознати, най- вероятно това ще бъде старата сграда на казанлъшката ПГ "Иван Хаджиенов". Дискусионни са още две предложения за сгради, държавна собстевност.