Слаб интерес към честните избори

Само 3 политически формации, регистирани за участие в местните избори в община Казанлък на 27 октомври, се отзоваха и подписаха Апела на местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ за честна предизборна кампания. Целта на Апела на бившите "Експерти за Казанлък" бе по време на предизборната кампания участниците да подпишат Апела за fairplay, / честна спортменска, по правилата игра/, в която да се даде възможност на всеки един избирател сам да определи по съвест за кого да гласува.
Подписите си под Апела на единствената местна коалиция, съставена от хора с различни политически виждания, но с обща идеология за просперитета на Казанлък, каквато е „Алтернативата на гражданите“ положиха само: БСП, ГЕРБ и ВМРО – БНД.


За инициаторите на Апела – кандидатите за общински съветници от „Алтернативата на гражданите“ Апелът подписа водачът на листата Николай Ибушев.
Всички останали политечски формации и кандидати за кметове и кандидати за общински съветници от различни листи, както и независими кандидати за кметове, не реагираха и не се отзоваха на призива за честна предибрна кампания.


За участие в местните избори в община Казанлък се регистрираха 15 листи с кандидати за общински съветници, 8 кандидат-кметове за община Казанлък и десетки кандидат-кметове за населените места .


* Купуването и продаването на гласове е престъпление!