93 години креативни, технични и различни

Под това мото ще премине тазгодишният патронен празник на най старото техническо училище в България- ПГ "Иван Хаджиенов", бивш Механотехникум в Казанлък.

Поредица инициативи ще предшестват самият празник, чиято кулминация ще е станалото традиционният вече Парад на професиите, който и тази година ще е на 27 април, от 16,30 часа по казанлъшките улици.

Специална експозиция на витрината на Информационния център на улица "Искра" 4 в града, в периода 23.04. – 04.05.2018 година ще разкаже с фотоси училищния живот в известното Механо.


За поредна година празникът ще обедини поколения Хаджиеновци в различни инициативи:
В дните между 16.04. и 27. 04 възпитаници на учебното заведение, успешно реализирали се в различни сфери на живота, ще се върнат отново в класните стаи и ще споделят с ученици и с преподаватели своя житейски опит и спомени от ученическите години.
Срещи с днешните възпитаници на ПГ "Иван Хаджиенов" ще имат бившите Хаджиеновци Желязко Петров- изпълнителен директор Регионален ИТ развоен център "Кока- Кола България", Красимир Ортакчиев – автор на първата книга, предназначена едновременно за зрящи и за незрящи читатели- стихосбирката „Докосване“, Деян Илиев- съдия в Районния съд в гр. Казанлък и съдия в Административен съд,.
Като част от празника на Механото са и поредица спортни състезания и игри. Специална експозиция в Училищната библиотека ще представя на бъдещите инженери различни гледни точки и постижения на техническата наука.
Кинодискусия на тема „Из дебрите на българското кино “и езиково състезание са също част от празничните предизвикателства за днешните възпитаници на ПГ "Иван Хаджиенов" .

От училището с 93 годишна история отворят широко врати за представители на различни поколения и граждани на Казанлък да споделят техния празник, гарниран с поредица събития и инициативи с отворени варти през целия месец април.