Тази нощ- на 7 срещу 8 април ще сме свидетели на явлението Супер Луна. Перигеят на Луната ще бъде на 7 април в 21.10 ч. – с 8 часа и 25 минути преди пълнолунието на 8 април в 5.35 ч.

Явления като Супер Луна са пълнолунията и новолунията, случващи се при междуцентрови разстояния Земя – Луна по-малки от 360 000 km. Такива пълнолуния през 2020 г. са мартенското, априлското и майското.

Когато Луната се приближава най-много до Земята, с невъоръжено око не е възможно да се отчете разлика във видимия диаметър на Луната. Тогава той е с близо 7% по-голям от случая, когато нашият естествен спътник е на средно разстояние от Земята на 384 403 km. При Супер Луната тя е с яркост около 16% по-висока от средната.

Според легендите Супер Луната ще донесе късмет на тези, които търсят промяна.

Ето какво вещае това специално пълнолуние за отделните зодиакални знаци:Овен

Осъзнавате нещо ценно във връзка, в която може да сте замесени. Време е официално да подпечатате сделката или да разделите пътищата си. Също така научавате повече за това как възприемате отношенията и как можете да създадете много по-силни, които продължават напред.
Телец

Има толкова много часове в един ден – време е да ги оползотворите максимално добре според собствените си възможности. Намерете начин да постигнете баланс между продуктивност и почивка по начин, който ви кара да се чувствате добре и освежени. Прекалено многото работа или почивка ще ви накара да се чувствате неуравновесени.Близнаци

Вътрешното ви дете никога не пораства. Винаги ще има част от вас, която иска да забрави чуждото мнение и да твори със свобода. Винаги ще има част от вас, която иска да се забавлява в името на забавлението. Открийте какво ви пречи да изпитате най-пълната си радост.Рак

Светът може да окаже натиск върху вас, за да се съобразите с кариерните си ангажименти и да направите име, но истинската работа започва у дома. Влагайте усилия в създаването на пространство, където да се чувствате сигурни, разбрани и обичани. Това ще ви помогне в постиженията ви повече, отколкото си мислите.Лъв

Има толкова много, което трябва да се каже, и толкова много, което може би е по-добре да се премълчи. Прекарайте това време, преразглеждайки навиците си за комуникация. Намерете смелостта да говорите, когато е необходимо, и мъдростта да знаете кога е по-добре да запазите информацията за себе си.Дева

Има голяма разлика между това, което искате, и това, от което се нуждаете. Ако държите твърде много на външните удобства, време е да осъзнаете, че сте си самодостатъчни. Повярвайте в себе си от място на изобилие, а не на оскъдица, и гледайте как вашият свят разцъфва.
Везни

Човекът, в когото се превръщате, може да не прилича на човека, който сте били. Все пак е нужна смелост, за да вземете решения, които ви подготвят за следващата фаза от живота. Никога не позволявайте на никого и нищо да ви казва кои сте. Единственият човек, който ви познава наистина добре, сте самите вие.Скорпион

Има част от вас, която никой никога не вижда, но това не я прави по-малко важна. Прекарайте това време като работите върху отношенията си със себе си и подхранвайки вродената си духовност. Може просто да откриете нещо невероятно смислено в собствената си сила.Стрелец

Време е да излезете от зоната си на комфорт и да опознаете други хора на по-дълбоко ниво. Всички сме свързани и вашите действия, когато общувате с други хора, имат силата да влияят на света. Участвайте в превръщането на света в по-добро място.
Козирог

Светът забелязва постиженията ви и е време да имате смелостта да направите следващия си ход и да се изявите открито. Поемането на риск ви прави уязвими за провал, но ви и също толкова уязвими за успеха. Бъдете готови да поемете този риск.
Водолей


Имате силата да научавате всичко, което си наумите. Дори пътят да е дълъг и да е привидно невъзможен, всяко ново умение започва с една малка стъпка. Поемете обещание към себе си и научете това, което винаги ви е било интересно.
Риби

Правенето на жертви никога не е лесно, но е необходима стъпка в процеса на растеж. Намерете го във вас, за да се сбогувате с нещо, което няма място в бъдещето ви и стои на пътя на вашата собствена промяна. Оставете след себе си комфорта на пашкула си, за да можете да полетите.

По www.vesti.bg