Доброволката Аджер влиза в COVID-отделението в Казанлък

Медицинската сестра Аджер Пътъ влиза като доброволка в COVID-отделението на казанлъшката общинска болница „Д-р Христо Стамболски“. Тя беше единствената измежду всички медицински сестри, работещи в детските ясли, детските градини и училищата на територията на община Казанлък, която при направеното допитване безрезервно се отзова на призива за подкрепа на медицинския персонал в болницата.

„Подготвям документите си и от утре сутринта влизам в COVID-отделението – съобщи самата тя за zakazanlaк.bg. – Ситуацията е такава, че трябва да помогнем“.

Аджер Пътъ е завършила Медицинския институт в Стара Загора и повече от 40 години има стаж като медицинска сестра. Работила е в ясла, детска градина и училищe. Сега е медицинско лице в две казанлъшки гимназии – ПГ „Иван Хаджиенов“ и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт. В момента и в двете училища няма ученици, тъй като те са в гимназиален курс и провеждат учебните занятия дистанционно от вкъщи. Затова Аджер решила, че сега е моментът да се включи в помощ на медицинските сестри от болницата и да влезе в отделението за лечение на пациенти с коронавирус. „Може би ще трябва да си припомня някои неща в професията, свързани с болнично лечение, но ще се справя. Човек цял живот се учи“, споделя още доброволката.

Аджер Пътъ живее в Бузовград и има син на 32 години. За себе си казва: „Аз съм един обикновен човек и искам да помогна“.

Още две жени – Йоанна Тенева и Айтен Джамбазова, са написали във Фейсбук, че биха искали да помогнат и да бъдат полезни, съобщи общинският пресцентър.