Арсеналци стават част от „Акция Дядо Коледа“ Работещите в цех 120 на Завод 6 на „Арсенал“ АД са едни от най-активните дарители в благотворителната инициатива „Акция Дядо Коледа“ на Сдружение „Бъдеще за децата“. За 7-а поредна година казанлъшкото сдружение осигурява любими подаръци на деца в неравностойно положение - деца от центровете за настаняване, деца без родители или от социалнослаби семейства, деца с увреждания. Деца, които имат нужда от подкрепа и внимание от останалите, които могат да си позволят този жест. И най-вече – имат сърце за това.

Тази година „Акция Дядо Коледа“ стартира на 2 декември и ще продължи до 16- декември. Написани са вече 200 детски истории, което означава – 200 малки и по-големи деца ще получат мечтания подарък от добър човек. „Както изглеждат нещата още от първия ден, историите ще станат повече от 200 – много хора искат да зарадват деца в нужда и непрекъснато ни се обаждат да се включат - сподели Мария Гинева, председател на сдружение „Бъдеще за децата“ и главният инициатор за благотворителната кампания. - Сред най-ентусиазираните дарители са от Завод 6/120 на „Арсенал“. Хората там са направили кът с елхичка и първоначално заявиха истории за 20 деца. Но само за половин ден детските писма са се изчерпали и вече поискаха двойно повече.“

Инициатор за участието на арсеналци в кампанията е Мира Енева от Завод 6/120. Тя „заразила“ своите колеги с идеята и за отрицателно време 20-те писма свършили, дори пет подаръка вече са готови и опаковани. „Колегите са изключително ентусиазирани, дори от други цехове и заводи проявяват интерес и желание да се включат – сподели Мира Енева. – Ще вземем още писма, много повече от първите 20, защото хората искат да бъдат част от тази благородна кауза.“ Работещите тук се радват на подкрепата на началника на цех 120 Иван Загорчев и на директора на Завод 6 Ивайло Арнаудов.

Местата, където могат да се вземат детските истории, са още в Културно-информационен център на ул. „Искра“ 4 и магазин „Вимакс“ в Казанлък. И един хотел в Павел баня също е заявил желание да се включи в кампанията.

Всеки, който желае, може да посети едно от тези места с елхички, със закачени по клоните пликове с истории на деца. Избира си едно писмо заедно с номера в него, научава историята и купува подходящ подарък. Номерът се залепва върху опакования подарък, който се оставя под същата елхичка, откъдето е взета историята.

За да бъде пълна взаимността, към плика е прикрепена коледна играчка, която е за всеки дарител, за да я постави на своето коледно дръвче и да му напомня за стореното добро.