Друг казанлъчанин - Кемал Рамадан, спечели златния медал и купата

68-годишният казанлъчанин Пенчо Пенчев бе най-възрастният участник в скоростното изкачване с единично въже на фасадата на сградата на Областна администрация - Стара Загора. В традиционното състезание по катерен на т.нар. синдикален дом в областния град взеха участие 11 пещерняци – 8 мъже е и 3 жени, от спелеоклубове от цялата страна.

По-малко от 2 секунди не достигнаха на доайена сред казанлъшките пещерняци Пенчо Пенчев, за да се нареди в челната тройка. И отново Казанлък влиза в класацията на смелите българите, участвали в надпреварата.

При мъжете златният медал и Купата спечели Кемал Рамадан от Казанлък с време 3 мин. и 2 сек. И още едно признание за казанлъшката школа - най-младият катерач също бе от града на розите. Това е 24-годишният Юсеин Хайрула.

Първото място при жените и Купата на областния управител грабна Елена Иванова от Русе. Тя изкачи 50-те метра до върха на сградата за 2 мин. и 49 сек.

Състезанието се провежда в града на липите за 27-ми пореден път и е бе организирано от Туристическо дружество „Сърнена гора“ и спелеоклуб „Саламандър“.