Училище създава гвардейски отряд

Гвардейски отряд ще бъде създаден в казанлъшката ПГ „Иван Хаджиенов“, като част от новата политика на училщето за връщане на старата му слава- на на най- добро техническо училище в региона.
Това съобщи директорът на учебното заведение Марияна Демирева.

Създаването на гвардейския отряд ще е част от мащабната двегодишна програма, която училищната управа подготвя за отбелязването на 95-тия юбилей на училището, създадено през 1924 година с дарение от 1млн. лева от енинеца Иван Хаджиенов.
За създаването на гвардейския отряд вече са водени разговори с Военния духов оркестър на Тунджанската бригада.


За юбилея си училището ще възстанови и совя училищен музей, в който се пазят интересни експонати от първите години на техническоот училище и интересни разработки и модели, дело на ученици на училището през годините.
През последните 4 години Училищният музей се наложи да се „пребазиран“ в кашони, заради мащабния ремонт на сградата на професионалната гимназия.


Ремонт на спортната база и възстановяване на част Корпуса по учебна практика са останалите две мащабни инициативи, посветени на големия юбилей на техническото училище в Казанлък.
6 паралелки с прием след 7 и 8-ми клас ще приеме за новата учебна година ПГ „Иван Хаджиенов“ в 4 специалности: машини с ЦПУ, мехатроника, компютърна техника и технологии и строителство и архитектура.