Вече два месеца едно казанлъшко момиче радва с певческия си талант цяла България. Това е 13 годишната Елена Николаева,от Казанлък, дъщеря на служителката в „Арсенал“ АД- Иглика Николаева.
Елена успя да привлече интереса на ценителите хубавата музика още с първото си изпълнение на песен на "Кук-Ку Бенд". С второто- "Девойко, мари хубава", вече беше ясно, че има всички възможности да стигне до финал.

Сега тя е сред 12-те финалисти, избрани от Слави Трифонов и неговия екип да продължат до финала на най- новия и последен проект на шоуто на Слави – „Нова звезда".
Арсеналското момиче успя да се пребори в конкуренция от 1360 млади таланти на България, явили се на предварпителните кастинги за участие в проекта.
В момента Елена е сред 12-те най- добри, които стигат до финал. Какъв ще е той, засега не е ясно.


В навечерието на 24-ти май Елена Николаева отново ще радва публиката в „Шоуто“ и пред малкия екран с поредното си изпълнение в най- новата задача-"Любима песен на класа“.
За подготовката на изпълненията си ученичката на музикалния педагог Марияна Мъгева, която работи с Елена към НЧ „Възроден Искра“ в Казанлък. Двете имат не повече от 4-5 дни, за да изработят пееснта.. Толкова е времето за подготовка за останалите и преминали вече успешни 5 песенни задачи.


Благодарение на участието си в проекта „Нова звезда“, до момента тя вече има научени 6 нови песни, а до края на проекта със сигурност ще са поне още 2.
Преди броени дни Елена, заедно с майка си Иглика гостуваха в шоуто, като част от задачата „Любимата песен на мама“. В нея тя представи емблематичната песен на Кристина Агилера – „Болка“.
За седмокласничката от ОУ „Паисий Хилендарски“ участието в този проект е вълнуващо, с много интересни и приятни хора.
Независимо, че сме е конкуренти на сцената, станахме приятели и сме невероятно задружни, сподели Елена Николаева. Тя не крие, че сред 11-те финалисте е намирила и свои нови истински приятели.


За участие в новия проект на „Шоуто на Слави“ Елена е мотивирана от баща си. Той първи я поощрява да се запише за кастингите. Самата тя била притеснена, че може и да не се справи.
Когато я чува как пее, шоуменът вика баща й, за да му каже, че "детето му има дар от Бога". И че трябва да учи в музикално училище.


За музиката тинейджърката е открита от своята леля, която първа забелязва таланта на Елена да пее. След това родителите й я водят при музикалния педагог Марияна Мъгева. Тя я чува и казва: Започваме.
И така вече 4 години.
За това време Елена вече познава не една идве международни сцени, има купища награди и признания на публиката.
Радват й се.
На 24-ти май, в Деня на българската просвета и култура, на площад „Севтополис“ в Казанлък, тя, заедно с друго талантливо момиче на Казанлък- Стефани Калчева, ще изпълнят песента на Орлин Павлов- „Заедно“.

Когато приключи проектът „Нова звезда“ седмокласничката от ОУ“ Паисий Хилендарски“ няма да почива. Чака я подготовка за международно участие с Тв формат- в Испания, за което има покана. При това с голяма европейска конкуренция.
Това лято бъдещата осмокласничка трябва да реши и къде да продължи образованието си- дали в Математическа гимназия, накъдето я „дърпа“ сърцето или да последав насърчението и съвета на Слави Трифонов- музикалното училище.


Преди всичко е обаче е големият финал, в който със сигурност е Елена. Николаева. От Казанлък.