Над 20 са събитията – изложби, концерти, научни форуми, състезания и атракции на открито, включват тазгодишните 13-ти поред Празници в Долината на тракийските царе.
Те започват идната сряда 29-ти август и ще продължат до неделя – 1-ви септември. Домакин на праниците е Община Казанлък.
За първи път в рамките на празниците ще бъде експонирана изложба на открито, посветена на 85-та годишнина на именития траколог, превърнал се в символ и емблема на празниците- проф. Александър Фол.
За експозицията под надслов „ Пътешествие във времето“ проф.Валерия Фол- траколог и съпруга на покойния учен.


Изложение на български вина, тракийски бодиарт, джаз концерт, от афиша на четвъртото издание на джаз фестивал в Казанлък, който също е в рамките на празниците на траките, разходки с коне и конна езда и атракционни влакчета, библиотека на открито и куп още интересни събития предлага тазгодишната програма, изготвена от Общината в Казанлък.
Сред атракциите, които за първи път събират адреналина на туристи и гости на града на розите, е и тракийският сървайвър.


Сървавърът включва различни препятствия и предизвикатества за участниците, които ще са максимум 75 двойки. Те ще трябва да се справят с различни задачи по определен маршрут: туристическо ориентиране, скачане в чувал, логични задачи и такива, свързани с живота на траките, сечене на дърва с лък, пълнене на чували с пясък и други.
Записванията за тракисикя сървайвър могат да се правят на сайта на община Казанлък.
Участниците трябва да са навършили пълнолетие, уточни Сребра Касева, началник Кабинет на кмета на Община Казанлък.
Повече информация на :
https://www.kazanlak.bg/page-8253.html
http://www.irun.bg/competition/sign/name/thracian-survivor-2018

Таксите за участие в сървайвара са:

10 лв/човек при записване и заплащане до 27 август и в самия ден на провеждането- 1-ви септември, събота - 15 лв/човек на място


В програмата на Празниците в Долината на траките е и 4-то издание на Джаз фестивала в Казанлък. Със свои концерти в него ще участват: Васко Кръпката и Подуене блус бенд, NICE-SOUTH JAZZ, JAZZ CATS, X-KEY и други
Основната част от порявите и концертите са на открито, в парк ,„Тюлбето“- до Тракийската гробница.
Пак там, на тържествена церемония, на 31 август от 20 часа ще бъде обявена и връчена 13-та поред награда за траколожки изследвания, на името на проф. Александър Фол.