Президентът на Шипка за националния празник, вицето  в столицата


Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще вземат участие в тържествената програма, с която ще бъде отбелязан Националният празник на България 3 март, съобщават от Президентството.

домакин на честванията за 142 година от Освобождението на България е Община Казанлък.

В 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще пристигне в Шипченския манастир „Рождество Христово“.


В 11.00 часа, на площадката под връх Шипка президентът Радев ще присъства на панихида в памет на загиналите войни. Държавният глава ще бъде посрещнат с официална церемония, по време на която ще приеме рапорта на началника на караула, след което ще произнесе слово.


От 11.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на тържествената церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата по случай 142 години от Освобождението на България.


От 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ в София президентът и вицепрезидентът ще присъстват на тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово.


Във връзка с препоръките да не се организират масови събития на закрито няма да се провежда традиционният прием в Централния военен клуб в столицата по случай 3 март.

По повод националното честване на върха, се въвежда временна организация на движението от Казанлък, в посока Паметник на свободата и от Габрово, посока към върха.


Повече за ограниченията, вижте тук:https://www.zakazanlak.bg/ot-denya-20/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-za-trzhestvata-na-vrh-shipka-10826