Отличиха добър приятел на Казанлък

Българската Търговско-промишлена палата отличи с почетен диплом посланика на Япония в България Н.Пр.г-н Такаши Коидзуми по повод приключването на мандата му в София. Отличието връчи председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на състоялата се среща в Палатата с посланик Коидзуми.


Посланик Коидзуми е в България от есента на 2012 г. и по време на мандата му БТПП осъществи редица събития с подкрепата на посолството на Япония в София. Сред тях са организиране на бизнес делегация до Токио, придружаваща министъра на икономиката, няколко лекции и семинари, традиционни срещи и представяния на завършилите Токайския университет в България.
Посланик Коидзуми има сериозен принос за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Япония, подкрепата му към дейността на Българо-японския икономически съвет, както и за оказваното съдействие за развитие на културните и образователни дейности.


Японският първи дипломат бе и голям приятел на Казанлък. не пропускаше нито едно събитие, свързано с добросъседството и приятелските връзки между японския народ и Казанлък. За последно посланик Коидзуми гостува на града по време на тазгодишния Празник на розата.