На националния ни празник- за 5-ти път "Пробуждане с хоро"


На 3 март - Националния празник на България за пета поредна година празникът „Пробуждане с хоро“ ще събере позитивната енергия на българите у нас и по света.

Това съобщават от Сдружение "Азбукари" и "Единение българи за България", организатори на националната проява.


Традиционната световна инициатива, посветена на Националния празник на България, за пети пореден път ще прехвърли своеобразен мост между сънародниците ни от всички точки на света.

Хиляди сънародници ще се хванат на хоро едновременно, за да покажат, че българският дух е жив. Хора ще се извиват в малките и големите населени места у нас, както и в културните центрове, българските посолства и училища, площадите, дворовете и домовете на българите по света.

По традиция центърът на тържествата отново ще бъде паркът "Заимов" в София, където на 3 март 2020 г. от 12 часа ще бъде откриването на събитието.

В този час едновременно в десетки градове и села българи ще се хванат на дълги хора. На сцената, която всяка година събира около себе си хиляди българи от София и страната, фолклорни групи и изпълнители ще повишат градуса на настроението.

Към националната инициатива „Пробуждане с хоро“ на 3 март 2020 г. може да се включат всички българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители.

Всеки желаещ да участва в инициативата може да заяви готовността си на фейсбук страниците:


„Пробуждане с хоро“ - https://www.facebook.com/PROBUJDANESHORO/
„Сдружение Азбукари“ - https://www.facebook.com/Azbukari/
„Българи за България“ -https://www.facebook.com/BGIYI618/


Организаторите се обръщат към всички българи с призива да станат съорганизатори и да участват на 3 март, за да има хоро на всяко място по света, където има българи. Да изпратят кратко видеообръщение, и да кажат, защо се включват в инициативата, като приканят и други да го направят.



„Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ отправят покана към всички българи, където и да се намират, "да излъчим силен положителен импулс, за да покажем на света очарованието на образа ни, будил възхищение у мнозина през хилядолетията. Нека да представим най-ценното ни достойнство, а именно красивото и одухотворено лице на България!“, призовават още оранизаторите.



„Сдружение Азбукари" е неправителствена организация, основана през 2012 г. Сдружението развива проекти, насочени към социалната интеграция, осъществява иновативни образователни проекти, организира спортни инициативи, насърчава и подкрепя талантливите деца.


„Българи за България“ е гражданска платформа, обединяваща родолюбиви Българи у нас и по света, които работят за достойна и просперираща България. Организацията си поставя за цел издигането на българския национален дух, чрез съживяване и популяризиране на българските традиции и завръщане към изконните български ценности.




www.azbukari.org
email: office@azbukari.org