„България е разделена на две. Има две Българии: едната за тези, които плащат данъци и спазват законите, а другата- за онези, които смятат, че имат само права и никакви задължения. В българската Конституция няма квоти за представителност на етническите малцинства. Това каза в Казанлък вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, помолен да коментира теза на държавен служител от МОН за необходимостта роми да имат министри и депутати поради факта, че са 10% от населението.


По думите на вицепремиера, милиардите, налети за финансиране на ромското включване и интеграция през последните години не са дали нужния ефект.
В подкрепа на тезата си Каркачанов съобщи данни за броя на непълнолетните момичета, станали майки в страната. През 2013 година техният брой е бил 380, а само четири години по-късно, през 2017 година броят на непълнолетните майки в България се е увеличил десетократно и те са вече 3 300.
В Казанлък Каракачанов коментира и темата за избора на самолети за бъларските ВВС и отношенията в т.н Малка коалиция. Той не скри разочарованието си, че не е получил подкрепа от останалите две партии в коалицията, като каза, че в момента Малката коалиция „не е стабилна“. Каракачанов допълни, че евроизборите ще са индикатор за стабилността на тази коалиция.


Пред журналисти министърът на отбраната призна за проблеми с охраната на 12-те военни обекта в страната и уточни, че имало специална концепция за това оки от тях да се охраняват от частии фирми и кои от Министерство на отбраната.
Министър Каракачанов бе в Казанлък за участие в мащабните чествания на 130-та годишнина от създаването на 23-ти пехотен Шипченски полк.
В проявите участваха висши генерили, представители на държавни и общински инстутиции, военни, много граждани.В словото си пред Паметника на падналите за свободата на Родината, издигнат в парк „Розариум“ в Казанлък, военният министър говори за подвига на воините от „Лудия полк“, както е известен в историческите хроники 23 пехотен Шипченски полк, заради героизма на неговите воини.


„Няма нови и стари ценности“, каза Каракачанов.
Той призова съвремениците и наследниците на героите „да следват примера на великите си предци“, и „повече смелост в имета на успеха на еднна и силна майка България“.