Киселото мляко предпазва от коронавирус

Киселото мляко, според учени, има позитивно въздействие в борбата с коронавирусната инфекция. Твърдението им е публикувано в научното списание Clinical and Translational Allegri. Те са изследвали връзките между заболяемостта от КОВИД-19 и хранителните навици на нациите. При тези изследвания стигат до заключението, че нации, които консумират повече кисело мляко и кефир, като България, Гърция и Турция, регистрират по-ниска заболяемост от коронавирус. Ферментиралите млечни продукти, храните, които съдържат прясно и кисело зеле могат да бъдат полезни в борбата с коронавируса. То понижава живота на АСЕ2, които помагат на вируса да зарази организма.
Храната играе важна роля при имунната защита срещу COVID-19. Храни, които укрепват белите дробове и предпазват от дихателни заболявания – ябълки, спанак, рукола – съдържат минерали, антиоксиданти и витамини и всички те влияят добре на белите дробове.
Зеленият чай е богат на полифеноли и антиоксиданти, които потискат растежа на раковите клетки в белите дробове.
Чесънът притежава също противовъзпалителни и антиоксидантни качества
Сьомгата е източник на противовъзпалителните Омега 3 мастни киселини.
В страни с ниска смъртност хората често консумират ферментирали храни като киселото зеле или млечни продукти. Те са естествен блокатор на вирусите и са с мощен антиоксидантен ефект и могат да предпазят от тежка форма на коронавируса. Към изброените храни могат да бъдат добавени като полезни пресните плодове и зеленчуци, както и прясно изцедени от тях сокове.