Казанлъшко момиче с  покана за професионален запис


Весела Паунова, възпитаничка на музикалния педагог Мариана Мъгева, получи покана за професионален запис в звукозаписно студио в София. Това стана, след като казанлъшкият талант се представи успешно в националния конкурс „Пътят към славата“ в София.

Момичетата на Мариана Мъгева Елена, Стефани, Рени и Весела от Школата за забавна песен към НЧ „Възродена Искра 2000“ отново доказаха своите вокални качества в конкуренция с 53 певци в техните възрастови групи за солово изпълнение. Елена Николаева и Стефани Калчева получиха Специални награди от Италианския културен институт за изпълнение на италианска песен („Strani amori“; „Sola“).

С успех завърши участието и на Антония Хърлева от Школата по пиано към читалището. Тя спечели трето място и бронзов медал, както и Специална награда от Руския културен институт за изпълнение на руска творба.

След успешния старт на новата година на Школата за забавна песен й предстои участие в Националния конкурс „С песен да възродим доброто“ и Международния конкурс „Виенска пролет“.