Казанлъшката Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ ще подпише Меморандум за сътрудничество с гимназия в японския град- приятел на Казанлък- Мунаката.Събътието е безпрецедент до момента в 20 годишните приятелски вързки между Казанлък и японски градове.
Част от Меморандума е и възможността в казанлъшкото училище да се изучава като свободно избираем предмет японски език.

На официалната церемония ще присъства директорът на казанлъшката ПМГ Красимир Дамянов и Ивелин Узунов- преподавател в гимназията. Двамата са част от официалната казанлъшка делегация, която пътува утре за Мунаката, за поредното издание на Дните на българската култура там. Фестивалът се осъществява с финансовото съдействие на САНИКС.
В основата на Фестивала на България и на делегацията са танцьорите от ансамбъл „Арсенал“ с ръководител Почетният гражданин на Казанлък Христо Стоянов. За Япония пътува и тазгодишната Царица Роза Вероника Кънева.
По време на японска визита делегацият от Казанлък ще има поредица от срещи с представители на местите власти.

сн: архивСпециални дарове и покана за посещение на Празника на розата догодина или на Тракийските празници, с гостуване на японски състав, отправя кметът на община Казанлък Галина Стоянова към новата кметица на Мунаката Мисако Изу, в нарочен поздравителен адрес.
Традиционни български сувенири и специална Бяла книга ще са даровете на казанлъшката Математическа гимназия към новите им японски приятели от гимназията в Мунаката. Бялата книга, която е със символите на двете страни, ще отразява впечатленията и срещите между двете страни напред в годините.

По време на поредното 20 дневно японско турне, танцьорите от ансамбъл „Арсенал“ ще имат близо 30 концерта на различни места в Страната на изгряващото слънце.